Miks üldse fotograafi juurde minna, kui kõigil on nutitelefon taskus?

Tõepoolest, tänapäeval ilma nutitelefonita ei saa, info liigub seal ning infol on väärtus. Ka nutitelefonidel on sisseehitatud head kaamerad, mis teevad teatud tingimustes häid fotosid. Kuid nad ei ole siiski võrreldavad peegelkaamerate või hübriidkaameratega, just oma detailsuse ja võimaluste poolest.

Aga kas me saame öelda, et kõigil, kellel on nutikaamera, on kohe tippfotograafid? Kindlasti mitte.

Fotograafia on enamat kui ilusa hetke jäädvustamine – see on kompositsioon, õige valgus ja varjude mäng, juhendamine poseerimisel ning mõistagi õigete tehniliste seadete valimine, et ilusast hetkest saaks lummav jäädvustus kogu eluks.

Need on oskused, mis tekivad aastate jooksul igapäevaselt fotograafiaga tegeledes, selle kohta õppides ja pidevalt arenedes. Lühidalt – vilunud fotograafil on silma kompositsiooniks, teadmised, kuidas kasutada ära valgust, oskab teha järeltöötlust ning valdab tehnikat, samuti oskab ta klienti juhendada ning anda ideid, kuidas fotol olla, ta oskab suhelda ning ta suudab oma tööd teha kiiresti ja kvaliteetselt.

Aeg on ressurss ja aeg on ka raha, seda tuleb investeerida targalt. Kui me saame pilte amatööridelt, siis me ei saa ka kvaliteeti, üksikute eranditega, aga erandite peal elu ei seisa, see seisab sisseehitatud tõekspidamiste ja oskuste peal.

%d bloggers like this: